Akril kád

Akril kád

Praktika aszimmetrikus akril kád

méretek

160X70,

170X70

A kifutó kádakat kizárólag az OUTLET oldalunkon keresztül tudja megvásárolni 160x70-es és 170x70-es méretben

Praktikus? Igen, mert ez a kád egyszerre kád is és zuhanyzó is. Válasszon hozzá kádparavánt és mindkettő lehetőség a rendelkezésére áll.

Bemutatótermünkben megtekintheti a terméket

Praktika aszimmetrikus akril kád

 129 900 Ft-tól 

90 900 Ft-tól

Akril kád – miért készülnek a legmodernebb kádak akrilból?

Milyen anyagból legyen a kád? Kádvásárlás előtt ezt a bejegyzést olvassa el, mert igyekszünk teljes körűen bemutatni az akril kádak előnyeit és hátrányait.

Az akril egy műanyagfajta (pontosabban: egy teljes műanyagcsalád, mert a plexiüveg is akrilvegyület, több implantátum anyagát adja, használják a fogászatban és gyönyörű műalkotásokat is készítenek belőle, sőt a mai TV-k képernyő borítása is ez, tehát a műanyagok között az akril amolyan királykategória).

Mint a műanyagok általában, úgy az akril is kiválóan formázható, így a legdivatosabb kádformákat jellemzően akrilból készítik (mert másból nem tudnák).

Az akril kád élete papírral és ceruzával kezdődik (vagy számítógéppel attól függően, hogy a tervező hogyan szeret dolgozni), mely során az alkotó megálmodja az ergonomikus kádformát. A formából készítenek egy mesterformát, a készítés során egy felhevített akrillapot helyeznek fölé, a gép pedig a formába „szívja” az anyagot (így tökéletesen sima és légbuborékmentes lesz a felület). Ezután a kádat üvegszállal és speciális kompozitokkal erősítik azért, hogy sok éven át elbírja a víz és a fürdőző súlyát. Néhány utolsó simítás (a túlfolyó és a lefolyó kivágása, a masszázsfelületek és egyéb extrák beszerelése) és a kád szinte beépítésre és fürdésre kész.

Az akril kád könnyedén beépíthető és mozgatható a könnyű súlya miatt, a mindennapi fürdőzést pedig élménnyé teszi azzal, hogy mindig szobahőmérsékletű (így sosem lép jéghideg kádba). Az akril rugalmassága ellenállóvá teszi a hőingadozással szemben (tehát nem fárad el az anyag azért, mert forró fürdők alatt felmelegszik, utána lehűl a kád). Ugyanez a rugalmasság garantálja azt, hogy az akril kád felülete hosszú távon sem pattogzik le, ha megüti a felületet.

Gyakori félelem, hogy az akril kád könnyen karcolódna – nos, az akril tényleg puhább anyag, mint mondjuk a márvány vagy az acéllemez, ám a fürdőszoba tipikus berendezéseivel nehéz megsérteni a felületet: egy alumínium (vagy más műanyag, de krómozott) zuhanyrózsa kádba ejtését könnyedén kibírja karcolás nélkül, a tusfürdős flakon vagy szappan természetesen meg sem kottyan a kádnak. Ugyanakkor ha agresszív vegyszerekkel hosszú éveken át dörzsöli, akkor valóban mattá teszi az örökké hófehér kádanyagot – de beépítés során elmondjuk Önnek azt is, hogyan lehet tisztítani az akril kádakat. (Nincs különösebb trükkje, mert boltban kapható vegyszerekkel tisztítható: csak arra kell figyelni, hogy ne „támadja meg” a kádat durva, szemcsés, súroló vegyszerekkel.)

Hatalmas előny, hogy az akril kádak felülete javítható: ha megkarcolódna, akkor felülete polírozható Évek alatt teljesen bemattúlt akril kádat félóra- óra alatt újból ragyogóan fényessé, újjá lehet varázsolni, hosszú-hosszú évekre. Kisebb karcok is könnyedén eltüntethetők pár perc alatt házilag is.

Az akril felülete mikroszkopikus perspektívában is tükörsima, így nem tud gombásodni, a baktériumok sem tapadnak meg rajta – mi az M-Acryl kádaknál ezt tovább fokozzuk egy antibakteriális anyagkombinációval, felülettel, így akril kádja mindig tisztálkodásra kész. Masszázskádjaink alapvető funkciója, hogy használat után hideg vízzel automatikusan átmossa a csőrendszert, a kád lényegében magától megfürdik.

Mi az M-Acrylnál 10év garanciával igazoljuk, hogy minőségi akrillemezeket használunk, hogy Ön hosszú évekig gondtalanul fürödhessen akril kádjában.

Figyeljen arra, hogy csak olyan gyártótól vásároljon akril kádakat, amely a modelljeihez rendelkezik teljesítménynyilatkozattal. Nálunk ezeket minden egyes kádmodellhez megtalálja.

Meggyőztük, hogy az akril kád a fürdés jelene és jövője?